Verzorgingstips:

 

1. Het is van groot belang dat je je nagels en nagelriemen minstens 2x per dag insmeert met nagelriemolie dit om ze gezond, in  goede conditie te houden en te voorkomen dat ze uitdrogen. U kunt de nagelriemolie kopen bij uw nagelstudio.

2. Gebruik handschoenen als je met water, schoonmaakmiddelen of in de tuin gaat werken. Middelen als antikal, aceton enz. zijn funest voor uw (acryl) nagels.

3. Knip je nagels nooit, door het knippen van de nagels kunnen ze gaan scheuren of breken. Mocht je de nagels toch korter willen dragen vijl dan je nagels korter met een kartonnen vijl, gebruik nooit een ijzeren vijl, want dit geeft een brandend effect!!

4. Als je de kunstnagel wilt gaan lakken, gebruik eerst een basecoat, gebruik daarna de gewone lak en daarna een topcoat, hierdoor blijft de lak langer mooi. Wanneer je de nagellak wilt verwijderen gebruik dan een nagellakremover zonder aceton, want door het gebruik van aceton kunnen je acrylnagels oplossen.U kunt de nagellak en remover kopen bij uw nagelstudio.

5. Wil je je acrylnagels verwijderen laat dit dan door de nagelstyliste doen! Ga er niet zelf aan zitten peuteren want daarmee kan je je natuurlijke nagel ernstig beschadigen.

6. Gebruik uw nagels niet als instrumenten of hulpmiddelen. Open dingen daarom ook niet met uw kunstnagels maar met daarvoor bestemd gereedschap.

7. Laat uw nagels op tijd nabehandelen bijvullen, zo voorkomt u scheuren en breken.

8. Als uw nagels regelmatig loslaten, bespreek dit met uw nagelstyliste . Er kunnen heel veel andere oorzaken zijn dan hierboven staan. (bijvoorbeeld het gebruik van medicijnen, zwangerschap etc.).

 

 

     Als u zich aan bovenstaande tips houdt, dan zult u lange tijd veel       plezier hebben van uw acrylnagels.